ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ


Αυτή είναι η κύρια εκκλησία της Λίνδου . Στο έδαφος πριν από την είσοδο βρίσκεται διακριτικά ένα από τα ψηφιδωτά(χοχλάκι) δάπεδα της Λίνδου το οποίο αποτελείται από εναλλασσόμενα μαύρα και άσπρα βότσαλα του ποταμού ..
Βρίσκεται ανάμεσα σε στενά σοκάκια και καταστήματα . Καθώς μπαίνετε στην αυλή ο πύργος Bell βρίσκεται στα αριστερά . Ανεβείτε τα σκαλοπάτια για μια φωτογραφία. Πρόκειται για ένα κτίριο σε σχήμα σταυρού με οκταγωνικό τρούλο , ασβεστωμένους τοίχους , και κόκκινη κεραμοσκεπή . Χτίστηκε από τους Ιππότες τον 14ο αιώνα και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις υπέροχες εσωτερικές τοιχογραφίες της .
Κάθε εκατοστό του τοίχου είναι καλυμμένο με όμορφες τοιχογραφίες , που έγιναν το 1700 . Απεικονίζουν σκηνές από τη Βίβλο και Χριστιανικές απεικονίσεις της Παναγίας , του Ιησού και των αγίων . Στο μπροστινό μέρος της εκκλησίας είναι το θεαματικό ξυλόγλυπτο τέμπλο .Εναέρια κρέμονται μεγάλοι χάλκινοι πολυεπίπεδοι πολυελαίοι.
Πάνω από την πόρτα καθώς περπατάτε έξω , και κοιτάξτε προς τα πάνω , θα δείτε μια τεράστια πολύχρωμη τοιχογραφία με την ιστορία της Κρίσης. Σώματα σπαρταράνε μαζί σε πορτοκαλί και κόκκινες φλόγες της κόλασης .


logo14

MHTA: 1476E60000016000

facebook  twitter  googleplus  tripadvisor

 on-app-store on-google-play

Created by 3ds-for-orama
 
 
 

lindos-attractions-bg2